flowers
img

Hasznos tippek

img
A menyasszonyi ruha tisztítása

Kedves Menyasszony! Tisztelettel köszönjük, hogy bennünket választottál a ruhád megvásárlásakor. Szeretnénk egy kis segítséget adni Neked, ha esküvő után vagy előtt (higiéniai okokból) úgy döntenél, átmosnád a ruhád. A javaslataink kizárólag kézi mosásra vonatkoznak, mosógépet nem ajánlunk a ruháinkhoz. A ruhák mind 100% PE anyagúak, tehát szintetikusak, egységesen vonatkoznak rájuk az alábbiak. A mosás során a ruhád nem fog összemenni, nem tud sérülni az anyag, ha az alábbiakat betartod. A lepottyant díszítőelemek - fajtától függően - mosás után visszavarrhatók, visszaragaszthatók vagy visszavasalhatók. Fogj hozzá bátran! Egy menyasszonyi ruha sok mosást kibír.

  1. Vegyél jó minőségű fehér mosóport vagy gélt, engedj a kádba jó meleg vizet (kb. 40-50 fokosat), és oldd fel maradéktalanul a mosóport. Két-három kupak vagy kapszula elég.
  2. Tedd bele a ruhát a mosószeres vízbe, hogy ellepje. A titok, hogy hagyd ázni órákon át, akár egy fél napig is. Semmit nem kell vele csinálni addig.
  3. Ha jól kiázott, kézzel finoman kezdd el dörzsölgetni azokon a felületeken, ahol erősebben szennyezett volt (alj, derék, hónalj). Az esetek többségében az ázástól már eleve kitisztult, de rásegíthetsz a makulátlan tisztaságért egy kis dörzsöléssel, vagy használhatsz Vanish szappant is.
  4. Vedd ki a ruhát, engedd le a vizet. Eressz a kádba félkádnyi hideg vizet, tegyél bele 2-3 kupak öblítőt. Jól keverd el. Dobd bele a vizes ruhát, jól nyomkodd át, hogy kimenjen a mosószer, és hagyd ázni egy órát. Ezt a pontot, tehát csak az öblítést, ismételd meg még egyszer.
  5. Vedd ki a ruhát, hagyd a vizet kicsorogni belőle, majd fektetve terítsd ki, és hagyd száradni.
  6. Gőzvasalóval belülről kifele nekiláthatsz óvatosan a vasalásnak, fokozatosan emelve a hőfokot, nehogy véletlenül kiégesd. Aranyszabály, hogy ahol strasszt vagy gyöngyöt látsz, azt kerüld ki a vasalóval, mert a forró talp kiégeti. A ruhák felső részét általában nem kell vasalni, mert az amúgy is Rád simul.
A tárolás fontos része a makulátlan ruhának. Akaszd fel a ruhád belső kis pántjait egy vállfára, tedd be a ruhazsákba, és szekrényben való tárolást, illetve fénytől, portól, hőtől, nedvességtől való óvást javaslunk. Ettől kezdve nincs más dolgod, mint élvezni a gyönyörű szép, saját ruhád pompáját. Sok örömet kívánunk Neked a menyasszonyi ruhádhoz, szeretettel: www.olcsomenyasszonyiruhak.hu