flowers
img

Gyakori kérdések

flowers
 • Online és személyesen is tudok Nálatok vásárolni?

  Igen, 2021 márciusától megnyitottuk webshopunkat is, ahol a nap 24 órájában folyamatosan frissülő árukészletből válogathatsz kedvedre olcsó menyasszonyi ruhák és olcsó menyasszonyi kellékek közül. Fizikailag a 14. kerületben találtok meg bennünket Budapesten, a Miskolci utcában, ahol minden héten hétköznap 10 és 17 óra között tudunk fogadni benneteket. Boltunkban viszont kizárólag a telefonon előre bejelentkezett vendégeket tudjuk csak fogadni a próbák nyugalmának és intimitásának megőrzése érdekében, illetve az alapos fertőtlenítések miatt, melyeket a vendégek távozása után minden esetben elvégzünk. Telefonszámunk: 06 30 261 3225

  arrow Bezár arrow
 • Üzenetben be tudok gyorsan jelentkezni, ha el akarok menni hozzátok?

  Nem, csak a telefonos egyeztetést fogadjuk el, és érdemes az érkezés előtt pár héttel korábban telefonálni, különösen a járványhelyzet óta, mivel nagyon kilendült a szezon megszokott vásárlási ritmusából. Aznapra vagy másnapra boltunk szinte biztosan nem fog tudni időpontot adni Neked, kivéve, ha lemondás történik. Telefonálni ezen a számon tudsz hétköznap 9 és 17 óra között: 06 30 261 3225

  arrow Bezár arrow
 • Van időpontom hozzátok, de közbejött valami és mégsem tudok elmenni. Mit csináljak?

  Semmi gond, ahogy ez kiderül, kérlek jelezd nekünk. Írhatsz Facebook üzenetet, SMS-t, de hívhatsz is bennünket telefonon. Ahogy Neked kényelmes. Ha előre szólsz, azzal nagyban segíted a munkánkat, hiszen nem várunk feleslegesen, és segítesz másnak is, akinek ezáltal helyet biztosítasz a ruhapróbára.

  arrow Bezár arrow
 • Van a ruhapróbának díja?

  Jelenleg nincs. A ruhapróba nálunk teljesen ingyenes.

  arrow Bezár arrow
 • Mennyi idő áll rendelkezésemre a boltban?

  Kettő órahossza az időkeretünk, de a gyakorlat az, hogy ritkán igényel 45-60 percnél több időt a vásárlás.

  arrow Bezár arrow
 • Menyecske- és koszorúslány ruha is van nálatok?

  Alapvetően mi menyasszonyi ruha szakbolt vagyunk, 1-2 színes átöltözős ruha kivételével mi fehér olcsó menyasszonyi ruhák és esküvői kiegészítők eladásával foglalkozunk.

  arrow Bezár arrow
 • Ezek a termékek használtak?

  Nem, mi kizárólag vadonatúj termékek eladásával foglalkozunk. Használt, bizományos, visszavásárolt, kölcsönzött ruhákkal mi eddig sem foglalkoztunk. Az egyetlen tényező, amivel számolni kell a ruháink megvásárlásakor, hogy próbálva voltak.

  arrow Bezár arrow
 • Varratni lehet Nálatok ruhát?

  Nem, mivel mi ruhabolt vagyunk, kizárólag vadonatúj, konfekcióméretű, kész ruhák eladásával foglalkozunk. Varratásban, ruhaalakításban sajnos nem tudunk segíteni.

  arrow Bezár arrow
 • Alakítással foglalkoztok?

  Nem, sem a shopban, sem az üzletben vásárolt termékek alakításával nem foglalkozunk. Mi nem szalonként, hanem menyasszonyi szakboltként működünk. Egyéni elképzeléseket, átalakításokat nem tudunk vállalni, ehhez mindenki magának keres varrónőt.

  arrow Bezár arrow
 • Rendeltem a webshopban, átvettem, de mégsem kérem az árut. Mi a teendő?

  Semmi gond, 14 nap áll a rendelkezésedre, hogy visszaküldd a címünkre postai úton a terméket. Nem kell megindokolnod sem, miért álltál el a vásárlástól. Miután az áru hibátlanul visszaérkezett, a teljes összeget visszatérítjük Neked. Az elállási jogot csak az online vásárolt termékek esetén biztosítja a törvény, offline (személyes) vásárlásnál ez a jog nem él.

  Ami nagyon lényeges, hogy a visszaküldendő termék nem lehet használt, szakadt, parfümös, dezodoros, foltos, piszkos, púder- vagy rúzsfoltos, más módon szennyezett vagy megrongált, átalakított, varrt, mosott, és nem hiányozhat belőle a cimke. Ha ilyet tapasztalunk, a termék átvételét követően jegyzőkönyvet kell felvennünk a rongálódásról, és ebben az esetben elvesztetted a jogosultságodat a termék árának a visszaigénylésére. Ha a terméket bármi okból nem kéred, azt javasoljuk, késedelem nélkül írj erről a szándékodról nekünk egy e-mailt (olcsomenyasszonyiruhak@gmail.com). Nyomtasd ki és pontosan töltsd ki az elállási nyilatkozatot, tedd bele a termék mellé a csomagba, majd mielőbb küldd vissza hozzánk postai úton, hogy a termék árát visszautalhassuk Neked. A csomagra a címünk mellett a TELEFONSZÁMUNKAT is feltétlenül írd rá a címzésre a mielőbbi kézbesítés érdekében! Az elállási nyilatkozat mellékelése a csomaghoz fontos, kizárólag ennek birtokában tudjuk stornózni a számlád!

  Kérjük az elálláskor vedd figyelembe, hogy a postaköltség téged terhel a visszaküldés esetén, és utánvétes visszaküldést nem áll módunkban átvenni. Mi csak a termék árát fogjuk visszautalni, és csak abban az esetben, ha a fentieknek megfelelően sértetlenül visszaérkezett hozzánk a megadott határidőn belül a csomag a lemondó nyilatkozattal együtt


  arrow Bezár arrow
 • Jelenleg csak postával és csak utánvéttel tudok rendelni?

  Igen. A postai kiszállítással kapcsolatban jelenleg nagyon pozitívak a tapasztalataink. 1-2 munkanapon belül házhoz viszik a termékeket. Mi kedvezményes árat adtunk meg ehhez: egységesen 2.490 Ft-os utánvéttel szállítják neked a csomagot bármennyi terméket is rendelsz, bármilyen értékben.

  arrow Bezár arrow
 • Ugyanannyiba kerül a termék online, mint offline?

  Általában igen, de az itt kiírt árak az online rendelésre vonatkoznak! A webshopban időről időre feltüntetünk kiemelt ajánlatokat, ahol egy-egy terméket nagy kedvezménnyel lehet megrendelni a bolti árhoz képest. Figyeljétek a webshopot! Gyönyörű termékekkel, szuper árakkal, 14 napos visszaküldési garanciával és bármely termék vásárlása esetén egységesen 2.490 Ft-os, kedvezményes szállítással kedveskedünk Nektek!

  arrow Bezár arrow
 • A shopban a teljes bolti kínálatot látom?

  Nem, csak egy részét. De a webshop kínálata is folyamatosan változik, érdemes figyelni, mik az újdonságok és az akciók.

  arrow Bezár arrow
 • Lemértem magam, de nem vagyok biztos abban, hogy melyik mérethez tartozom. Mit csináljak?

  Írj nekünk és segítünk. Megírod a méreteidet (mell, derék, csípő, magasság), illetve azt, hogy melyik ruhát szeretnéd megvásárolni, átmérjük Neked a terméket, és segítünk méretet ajánlani. Ezzel garantálni sajnos mi sem tudjuk, hogy biztosan tökéletesen fog állni Rajtad a ruha és tetszeni is fog, de igyekszünk az online térben elérhető maximális tanácsadást adni Neked, ha igényled.

  arrow Bezár arrow
 • Veszíthetek valamit, ha online rendelek?

  Ha tőlünk rendelsz, az egyetlen lehetséges pluszköltséged az utánvétes postaköltség, mely nálunk egyégesen és kedvezményesen 2.490 Ft. Semmi egyéb rizikód nincs. Sőt, online rendelés esetén jó kis akciókba futhatsz bele a bolti árakhoz képest. És a jelenlegi járványügyi helyzetben sokkal biztonságosabb és kényelmesebb az online vásárlás. Gyönyörű termékekkel, szuper árakkal, 14 napos visszaküldési garanciával és bármely termék vásárlása esetén egységesen 2.490 Ft-os, kedvezményes szállítással kedveskedünk Nektek! Különösen megéri az online rendelés oldalunkról, ha messze élsz a fővárostól. Ez esetben még az utazási költség, illetve szabadnap kivevése sem terhel benneteket.

  arrow Bezár arrow
 • Ezeket a termékeket próbálták a boltban?

  Mi azokat a termékeket áruljuk online, amelyeket offline, azaz személyesen is. Tehát amit csomagolunk, előfordulhat, hogy próbálva volt, ugyanúgy, amikor egy ruhaboltban mész vásárolni, annyi különbséggel, hogy mi kifejezetten kérjük a vendégeinket, hogy a ruhák kímélése érdekében smink nélkül érkezzenek, ezért a ruháink tiszták. Ha mégis foltot észlelünk, azt igyekszünk maradéktalanul eltüntetni. Minden ruhánk kivasalt, vadonatúj. A próbák után is gőzölünk. Ékszerszettjeink, hajdíszeink mind próbálatlanok, azokat a boltban sem bontjuk. A mi ruháink mosására nincs szükség az esküvő előtt, egyedül a ruhák friss átgőzölését szoktuk javasolni.

  arrow Bezár arrow
 • Ki kell vasalnom a ruhát, mielőtt viselni fogom majd?

  Ha megérkezett Hozzád a ruha, az első dolgod legyen, hogy kiakaszd vállfára, ez sok esetben szépen ki tudja simítani a gyűrődéseket. Minden ruhánk vadonatúj, amit az oldalunkról rendelni tudsz. Ezeket szinte minden esetben vasalva küldjük neked. De a már általunk kivasalt ruhákat, kiegészítőket is átgőzölhetitek frissen. A postai szállítás, a felpróbálás és a méretre igazítás alatt gyűrődnek, és egy esküvő előtt a frissen vasalt ruha az igazi szépség! Megkérheted akár a varrónőt is, aki segít neked bealakítani a ruhád, hogy vasalva adja vissza neked. Ez esetben ne felejts el menyasszonyi ruhazsákot vinni, az segít neked a profi tárolásban és a gyűrődésmentes szállításban is. Ehhez szívesen ajánljuk neked Tapolca menyasszonyi ruhazsákunkat.

  arrow Bezár arrow
 • Hogyan tároljam a ruhát, amit vásároltam tőletek?

  Akaszd ki vállfára a vállfatartó kis pántokon, és lehetőleg tedd menyasszonyi ruhazsákba. Ilyet tőlünk is vásárolhatsz, ajánljuk Tapolca menyasszonyi ruhazsákunkat, melyet kifejezetten erre a célra varrtak. A mi zsákjaink garantáltan jó minőségű hostingot biztosítanak a ruhádnak hosszú távra is. Tárolni, szállítani egyaránt gyűrődésmentesen lehet bennük, és nem látszanak át. Speciális, szellőzős kialakítás, véletlenül sem "kukászsák anyag"... De a legfontosabb tárolási szempont, hogy portól, fénytől óvd a menyasszonyi ruhád. Ezt egy nagy, fehér lepedővel betakarva is megteheted.

  arrow Bezár arrow
 • Ki kell mosnom a ruhát, mielőtt felvenném?

  Szerintünk felesleges. Minden ruhánk új. Az egyetlen, amit javaslunk méretre alakítás után és esküvő előtt, az a gőzvasalás.

  arrow Bezár arrow
 • Folt érte a ruhám, mivel tisztíthatom?

  Ne aggódj, a gyertyafolton szinte kívül bármit szépen ki lehet tisztítani ezekből az anyagokból. Meleg vizes áztatás után fehér mosószerben ki lehet kézzel mosni őket, és folttisztító szappant (pl. Vanish) is használhatsz. A mosás végén öblítős vízben kell kiöblíteni. Erről a blogunkban találsz is egy írást részletesen.

  arrow Bezár arrow
 • Milyen anyagból készültek a ruhák?

  A menyasszonyi ruhák szinte minden esetben poliészter alapanyagúak. Az általunk forgalmazott ruhák anyagai: tüll, csipke, muszlin, organza, szatén.

  arrow Bezár arrow
 • Hány kísérőt vihetek?

  Jelenleg maximum 2 fő kísérőt hozhatsz boltunkba, és a rendelet értelmében maszkban érkezzetek. Mi is abban dolgozunk természetesen.

  arrow Bezár arrow
 • Kérdésem, észrevételem van a megrendelt termékkel kapcsolatban, hol jelezhetem?

  • Telefonon hétköznap 10 és 17 óra között állunk a rendelkezésedre: 06 30 261 3225
  • E-mailben: olcsomenyasszonyiruhak@gmail.com
  • Facebook üzenetben: https://www.facebook.com/olcsomenyasszonyiruhak

  arrow Bezár arrow
 • Mennyi idő alatt ér el hozzám a megrendelt termék?

  Nagyon gyorsan, mivel nálunk minden készleten van, amit csak az oldalon látsz. Nem kell heteket vagy sokszor hónapokat várnod, mire elér Hozzád a csomag. Mi a megrendelés visszaigazolása után 24 órán belül feladjuk a terméket, a postai kiszállítás pedig 1-2 munkanap szokott lenni. Neked csak arról kell gondoskodnod, hogy a kiszállítás idején legyen otthon valaki, aki át tudja venni és ki tudja fizetni a csomagot.

  arrow Bezár arrow
 • Mi a különbség a melegfehér és a hidegfehér között?

  A hidegfehér a fehérnek az az árnyalata, amit hófehérnek vagy optikai fehérnek is szoktak emlegetni. Annyira vakító, hogy szinte már kékes. A melegfehér sokkal puhább, lágyabb szín, közelít az ekrü irányába, de semmiképp sem sárga. Mi ekrü, sárgás-vajas színű ruhákal nem igazán foglalkozunk, 1-2 darabunk van mutatóban, de fő profilunk a fehér ruha. A melegfehér színt azok a lányok kedvelik leginkább, akiknek porcelán bőrük van, nem tudnak vagy nem szeretnek napozni/szolizni, mégsem szeretnék, hogy szükségtelenül sápassza őket a hatalmas fehér felület. A legtöbb ruhánk melegfehér, de van választék hideg árnyalatból is. A ruha és a kiegészítők szinkronba hozásakor nagyon fontos szempont, hogy a hideg és a meleg árnyalatokat ne keverjük egymással.

  arrow Bezár arrow
 • Milyen fehérneműt vegyek a menyasszonyi ruha alá?

  Ez alapvetően a ruha típusától (és a Te ízlésedtől ) függ. Abroncs nélküli ruháink esetében érdemes testszínű fehérneműt választani, ami leginkább belesimul a bőröd színébe. Alsónemű anyagában gyakori választás a finom szatén lézervágott szélekkel, így nem tűnik át a fehérnemű sziluettje, bár sokakat ez nem zavar. Népszerű választás a tanga fazon is, hasonló okokból. Ne felejts el testszínű nylonharisnyát felvenni, aminek akár alakformáló szerepe is lehet: szépen elrendezget derék- és csípőtájon, ugyanakkor segít a fehérnemű íveit elsimítani. Abroncsos ruhák esetében akkora a rétegzettség, amit az abroncs általában még el is tart a bőrtől, hogy igazából mindegy az alsónemű típusa. Melltartóból a ruha felső részének a fazonja dönti el, mit válassz. Nyitott hátú ruhák esetében nem tudsz hagyományos melltartót felvenni, de nem is kell, hiszen minden ruhánkba egy komplett melltartó van belevarrva. Felsőpántos ruhákhoz választhatsz normál melltartót, de javasoljuk a bőrszínű csipkés fazont. Pánt nélküli, szívdekoltázos ruhák esetében pedig felsőpánt nélküli (vagy lecsatolhatós), push up-os melltartókat javaslunk.

  arrow Bezár arrow
 • Mennyi a szállítási költség?

  Ha tőlünk rendelsz, a posta utánvéttel szállítja ki Neked a megrendelt termékeket. Bármely értékű és bármely darabszámú termék vásárlása esetén egységesen 2.490 Ft-os, kedvezményes szállítási díjjal kell számolnod az utánvétes szállításért. Ez az összeg a számládon már szerepel.

  Ha belegondoltok, a mai utazási költségek mellett nagyon megéri a rendelés ezen az áron, főleg ha vidékről érkeznétek.

  arrow Bezár arrow
 • Hogyan kapom meg a számlám?

  A számládat minden esetben elektronikusan küldjük az Általad megadott e-mail címre. Ezt automatikusan megkapod, ahogy megrendelted a ruhát. Az accountodban éred el, bármikor letöltheted, kinyomtathatod. Ha a számládat papír alapon is kéred, ezt a rendelés feladásakor a megjegyzés rovatban jelezd nekünk, és kinyomtatva is mellékelni fogjuk a csomagodhoz. A kiállított számla minden esetben tartalmazza a postai utánvétes szállítás költségét is. Ha kérdésed van, keress bennünket elérhetőségeinken.

  arrow Bezár arrow
 • Ugyanazt a terméket kapom, amit a képen láttam?

  Igen, mivel mi minden termékünket magunk fotózzuk be a boltunkban, tehát 100% garanciát adunk az azonosságra. Ráadásul a képeinket nagy felbontásban tesszük elérhetővé, hiszen az a célunk, hogy a legbiztosabban válassz otthonod kényelméből is.

  arrow Bezár arrow
 • Készleten vannak a termékek?

  Igen, minden termékünk készleten van, Te már másnap megkapod munkanapokon. Az oldalon pontosan látod, milyen méretben és áron érheted el a kívánt árut. 

  arrow Bezár arrow
 • Külfödre tudok tőletek rendelni?

  Nem. Webshopunk kizárólag belföldi rendeléseket tud teljesíteni. Magyarországra szállíttatunk a Magyar Postával és csak utánvétes rendelést tudsz átvenni. Forintban tudsz fizetni a csomag átvételekor a postai kézbesítőnek. Nekünk előre utalni semmit nem kell.

  arrow Bezár arrow
 • A fizetés hogyan zajlik, ha megrendelem a ruhát?

  Mivel a webshopban csak utánvételes fizetésre van lehetőség és csak belföldi megrendelések teljesítésére, ezért fizetni forintban tudsz a postai kézbesítőnek akkor, amikor átveszed tőle a csomagot. Előre utalni nekünk, a mi számlaszámunkra semmit nem kell. Csak a postai kézbesítőnek tudod kiegyenlíteni a vételárat, és csak azt az összeget, amit a számládon látsz. A számládat rögtön megkapod elektronikusan a megrendelésed után e-mailben, és később is bármikor megtekintheted, letöltheted az accountodban.

  arrow Bezár arrow